Ukrasite svoj vrt...

Sade se u jesen i proljeće, na otvorenom ili sandučiće (saksije ili žardinjere). Prilikom sadnje potrebno je obratiti pažnju na raspored i visinu lukovica, kao i na dubinu sadnje, koja obično iznosi 8 – 12 cm.

Većina lukovica zahtjeva rastresita zemljišta i sunčane položaje sa dovoljno toplote. Upute o sadnji nalaze se na poleđini pakovanja gdje je detaljno objašnjeno vrijeme i dubina sadnje.

Velika ponuda lukovica cvijeća...

img-1

U ponudi Agricoma su:

Jesenje lukovice

Jesenje lukovice su tulipani, zumbuli, narcisi. krokus... Sadimo ih u jesen, a cvjetaju tokom ljeta i jeseni.img-2

 
 
 
 
 
 
 
Proljetne lukovice

(begonije, gladiole, dalije, iris...). Neke od njih cvatu zimi u stanu, tako da s ukrasnim lukovicama imamo cvjetove preko cijele godine.img-2

 

 

 

Savjeti o uzgoju lukovica...

img-2img-2

 

 

 

 

 

JESENJE LUKOVICE

Jesenje lukovice sadimo u septembru i oktobru, da bi bogato cvjetale već narednog proljeća, te bez neke naročite njege  i još sledeća 2-3 proljeća.

Saznajte više...

 

Brendovi

luk

l

 
Semenarna Ljubljana - katalog

 

 

SVE ZA POLJE ,VRT  I  KUĆU

Cvijetne lukovice su ukras mnogih vrtova i u proljeće nas veseli cvijetanje istih,koje smo posadili u jesen. Sada je vrijeme da osiguramo i lukovice za ljetni i jesnji vrt.

U Agricomu smo za Vas obezbijedili veliki broj različitih lukovica, također i za izbirljive ljubitelje cvijeća. Pored kompletnog programa za poljoprivredu, ( od sjetve do žetve), u ovom periodu, kada je zima na izmaku i kada imate dovoljno slobodnog vremena , bilo bi idealno izabrati  kvalitetne lukovice za Vaš vrt. Iz asortimana Vam preporučujemo: DALIJE, BEGONIJE, ISMENE, GLOXINIJE, ANEMONE,  CALLE, IXIE, RANUNKULUSE, OXALISE, LJILJANE, FREZIJE, NERINE  I  CIKLAME.

Lukovice u kombinaciji sa trajnicama produžit će cvijetanje u Vašem vrtu sve do ljeta, kada počinju cvijetati trajnice. Vrlo je lijep pogled na cvijetne rubove, gdje se od zelenog grmlja spušta pogled  preko visokih tulipana i nižih narcisa do zumbula, šafrana i ostalog.